opening Fabbrica

1 oktober 2005

Tjep.

Zaterdag 1 oktober opende Fabbrica, een nieuw italiaans restaurant en houtoven pizzaria in het Rotterdamse Entrepotgebouw
Ontwerpduo Tjep. is verantwoordelijk voor de identiteit en de vormgeving van het project.
Tjep. heeft zich laten inspireren door de omgeving, een oud havengebied met geweldige hijskranen. Het pand zelf, een oude pakhuis heeft een sterk 19e eeuws industrieel karakter. De naam Fabbrica komt hier ook uit voort. Het is de kantine geworden van een droomfabriek.
De vormtaal van de haven komt terug in de inrichting, enerzijds heel robuust maar wel met een zachte kant; krullerige dessins op twee glazen wanden voor de oude oorspronkelijke muren en bundels kristallen kroonluchters. De kleuren in het interieur zijn zacht, lichtrose, pistache en lichtblauw. De kleuren van een ouderwetse Italiaanse ijssalon.

De oven neemt een prominente plaats in het restaurant. Het is een originele houtoven, normaal gesproken weggstopt in een muur, nu echter is hij in een stalen watertank geplaatst op een galant onderstel en afgewerkt met een bisazza mosaïk.
Achter de oven wordt het brandhout bewaard in een opengewerkte stalen wand, opgebouwd uit hijskraan onderdelen, over de hele breedte van het pand. Om de toiletten te boezoeken wandel je door de wand heen. Eten gebeurd aan lange rijen roze en groene picknick tafels of in de tussen twee kolommen opgehangen de babyblauwe treinzit, een object waar 3 stellen kunnen zitten, je zit hier net een stukje hoger dan de rest van het publiek waardoor je een mooi overzicht op het restaurant hebt.

De keuken beperkt zich niet alleen tot de echte houtoven pizza’s, er staan diverse pasta’s, vleesgerechten en risotto’s op de kaart.

fabbrica.nl
tjep.com