Voor Lensvelt ontwierp Richard Hutten een nieuwe stoel en Roderick Vos een nieuwe tafel

This Chair by Richard Hutten

This Chair is gemaakt met het uiterst innovatieve
3D fineer, waardoor extreme krommingen mogelijk zijn. Deze krommingen zijn op traditionele wijze niet te realiseren. Hierdoor is een zitvorm ontstaan met een dikte van 5 mm. De stoel is sterk, licht van gewicht en stapel- en schakelbaar.

RAL tafel by Roderick Vos

De RAL tafel is een tafel volledig opgebouwd uit
2,5 mm gezet plaatstaal. De tafel ziet er minimalistisch uit, maar is een hoogstandje in de “vouw” techniek van plaatstaal. Door de verschillende zettingen in het materiaal
hebben het blad en de poten, sterkte en stabiliteit
verkregen, terwijl het blad nog steeds haar dunne
uiterlijk heeft behouden.

  Zes nominaties voor de Lensvelt de Architect Interieurprijs 2005

Voor de uitreiking van de vijfde Lensvelt de Architect Interieurprijs op 24 november a.s. te Amsterdam zijn dit jaar maar liefst 6 interieurprojecten genomineerd. De Lensvelt de Architect Interieurprijs is bedoeld om het publieke belang van goed ontworpen interieurs te onderstrepen. Doel is tevens de verdere emancipatie en professionalisering van de interieurdiscipline.

Dé nominaties
Uit de 85 inzendingen zijn de volgende zes uiteenlopende interieurprojecten genomineerd:

1. Nederlands Forensisch Instituut van Claus & Kaan architecten. Op een locatie aan de rand van woonwijk Ypenburg en in het zicht van een knooppunt van snelwegen is een doos in het groen gemaakt.

2. De verdieping van Nederland van Kossmann.deJong. Brengt de historische collecties van twee belangrijke Nederlandse erfgoedinstellingen bij elkaar: de Koninklijke Bibliotheek en het Nationaal Archief

3. Lute Suites - Marcel Wanders Studio
Aan de oevers van de Amstel is onlangs hotel Lute Suites geopend. In historische huizen zijn luxe hotelsuites ondergebracht, aangevuld met twee vergaderruimtes.

4. Kantoorgebouw Unilever van newCreations. Het uit een prijsvraag voortgekomen nieuwe hoofdkantoor met als doel een karakteristiek, onderscheidend kantoor. Voor de inrichting van het pand is bewust gekozen voor een informele sfeer.

5. Woonhuis Leefdaal, België en Blue Moon Hotel, Groningen van Inside Outside / Petra Blaisse. Woonhuis Leefdaal kent een unieke ligging ten opzichte van de zon. De ramen bieden een weids uitzicht op het omliggende agrarische landschap. De gordijnen accentueren de kracht van de zon en het maanlicht.

6. Kantoorgebouw Interpolis - Sander Architecten. Voor de inrichting van dit lineaire gebouw met zes verdiepingen in Zoetermeer werd onder andere een speciale werktafel ontworpen. Deze moet al teveel inkijk van buitenaf onder de werktafels voorkomen.

De zes genomineerde projecten zullen worden gepubliceerd in de Architect interieur die op 24 november 2005, de dag van de prijsuitreiking, verschijnt.

De jury van de Lensvelt de Architect Interieurprijs 2005 bestaat uit:
Trude Hooykaas (interieurarchitect),
Dirk-Jan Postel (architect Kraaijevanger/Urbis)
bOb van Reeth (architect, awg architecten)
Paul Roomer (project manager, IPMMC)
Bob Witman (chef kunstredactie de Volkskrant).

Secretaris van de jury is Harm Tilman (hoofdredacteur van de Architect).

Prijsuitreiking
De feestelijke prijsuitreiking zal op 24 november a.s. plaatsvinden op de Supperclub cruise te Amsterdam, ontworpen door Concrete Architectural Associates, winnaar van de vorige editie van de LAI prijs. Aan de prijs is een bedrag van 12.000 euro verbonden.

 

dearchitect.nl
lensvelt.nl