Van 16 tot en met 26 oktober 2004 is Eindhoven voor de derde keer het podium van de Week van het Ontwerp

Dick van Hoff in de Krabbedans

16 okt t/m 21 nov 2004

 


Graduation Show
Eindexamenexpositie van Design Academy Eindhoven

21 okt t/m 26 okt 2004

De jaarlijkse presentatie van eindexamenwerk laat zien waar de jongste lichting ontwerpers zich mee bezig houdt. Ruim 90 afstudeerders uit 9 verschillende afstudeerrichtingen tonen zo'n 100 originele en innovatieve ontwerpen. Naast de toekenning van de René Smeetsprijs aan de beste afstudeerder (gekozen door een deskundige jury) en de Melkwegprijs aan het meest gedurfde ontwerp wordt ook een publieksprijs toegekend. Deze wordt ter beschikking gesteld door het Eindhovens Dagblad.

Design Academy Eindhoven,
Emmasingel 14 (De Witte Dame, 5e etage)


Design Sucks presents: ‘Design Rules’

36 jonge ontwerpers in de Lichttoren op de 1e verdieping
Mathildelaan, Eindhoven

Designers Present 2004, Mu Art Foundation
(De Witte Dame, 1e etage)

16 t/m 26 okt 2004

Designers Present is een tentoonstelling die een goed beeld geeft van de huidige Nederlandse designcultuur. Verschillende disciplines zoals verlichting-, textiel-, keramiek-, accessoires- en meubel ontwerpen zullen vertegenwoordigd zijn. Dit jaar staat de vraag centaal wat een ontwerp een goed ontwerp maakt. Ida van Zijl, conservator Industriële Vormgeving Centraal Museum Utrecht, selecteert ca. 20 Nederlandse ontwerpers en ontwerpbureau’s die zich presenteren tijdens Designers Present. De tentoonstelling bestaat uit zowel conceptueel- als ook industrieel design. Daarnaast zijn er ontwerpers aanwezig die beide facetten van dit vak beheersen.

met:
Chris Kabel, Maarten Baas, WAAC’s, Frank Tjepkema, Christel Verhoeven, Toya Verberne
Felieke van der Leest, Richard Hutten, Khodi Feiz, Springtime, Gijs Bakker, Studio Parade, Nicolette Brunklaus, Koninklijke Tichelaar Makkum / Studio Job, NPK, Marloes ten Bhomer, Damian O’Sullivan, Jan Broekstra en Marcel Wanders

Vormgeving op de kaart
Werkconferentie over vormgevingsbeleid in de regio

Genodigden van deze besloten werkconferentie die wordt georganiseerd door de Premsela stichting, zijn beleidsmakers van de afdeling cultuur van provincies en gemeentes en de initiators van regionale designinitiatieven. Doel is het afstemmen van behoeften. Voor het eerst wordt de mogelijkheid gecreëerd met elkaar uitgangspunten voor samenwerking te bespreken en te onderzoeken welke stimulans er van het regionale en lokale cultuurbeleid kan uitgaan naar de vormgeving.

Mary-Ann Schreurs, wethouder Ruimtelijke Ordening en Verkeer Eindhoven opent de conferentie "Vormgeving op de kaart".

21 oktober 2004, Conference Center The Strip, Philips Campus Eindhoven
Lift-off 'the golden edition'

20 t/m 24 okt 2004

Buro Vormkrijgers en Studio Frederik Roijé organiseren Lift-Off 'the golden edition'.
Lift-Off 'the Golden Edition' refereert naar de Gouden Eeuw waarin het Nederlandse design de laatste jaren verkeert. Verdeeld over 16 ruimtes presenteren 21 jonge ontwerpers van diverse diciplines hun nieuwste werk

Buro philip van den hurk, De Admirant, Emmasingel 7 (tegenover De Witte Dame)

 

  weekvanhetontwerp.nl